17 Şubat 2009 Salı

Altemur Kılıç Kimdir? Neyin Nesidir (alıntılar)

Altemur Kılıç
"Altemur Kılıç İngiltere Kraliçesi tarafından ‘Commander of the Victorian Order‘ ve Alman Hükümeti tarafından ‘Grosse Verdient Kreuz’ nişanıyla ödüllendirilmiştir. (…) Altemur, Basın Yayın Genel Müdürlüğüni ikinci kez yaparken, 1970’li yılların başında Selçuk Yaşar İzmir’de o zamanki militan ve özel teşebbüs karşıtı sol akımlara karşı gerçekleri ve özel teşebbüsü savunmak için düşünülen bir derginin başına geçmesini teklif etmişti. (…) 1953 yılınnda İstanbul’da Devir adıyla bir dergi de yayınlamıştı ancak pek başarılı olamamıştı. Şimdi arkasında güçlü sermaye desteğiyle daha şansı olacağına inanıyordu. Nitekim özellikle Selçuk Yaşar’ın sağladığı büyük destekle ortaya yine Devir adlı güzel bir dergi çıkarabildi…. Özellikle rahmetli Jerfi Yener ve yardımcılığını kabul eden Güngör Mengi Altemur’a büyük detsek olmuştu." (Melih Gürsoy, İzmir Mozaiğinde Belirgin Taşlar, s. 22, 1999)

Altemur Kılıç’ın, Pinochet, Sili'yi bir felaketten kurtardi diyen bir yazisini Işıkcilarin Turkiye Gazetesi’nde okumuştum. Bu faşist katil diktatörün avukatlığını üstlenmişti. Sadece Türkiye Gazetesi’nde yazmıyor, Gözlem isimli Türkiyeli Yahudilerin gazetesinde de İnglizce köşe yazıları yazıyor. Gözlem, Yahudiler üzerine yazan ya da propaganda eseri olarak parayla bu konuda yazdırılan kitapların basıldığı yayın evi. Örneğin, Prof. Dr. Çetin

Yetkin’e büyük paralar ödeyerek Osmanlı ve Türkiye Yahudileri isimli bir kitap yazdırmışlar. Gözlem Yayınları için, Yahudilerin Dergisi Şalom’a bakılabilir. (www.shalom.com.tr)

Altemur Kiliç, Istiklal Mahkemeleri başkanlarindan
Kiliç Ali'nin oğlu. Eski Futbolcu ve antrenör Gündüz Kıliç'in kardesi. Babasi, "iğdam" dermis. Savunma falan hak getire. Kendisi Rothmans'in Türkiye temsilcisi olurlar. Rothmans hani su "Şark tipi tütün ekiminden vazgeçin" diye sart kosan sirket. 1944'te ABD'de New For Social Research'de okumus. Daha sonra da,




Kiliç Ali Gündüz Kiliç

Antimedya’nin yazdığına göre, hala bilinmeyen "hizmetlerde" çalisarak ABD'de 13 yil kalmis. 1949'da Birlesmis Milletler'de basin uzmani, 1955-59 arasinda Washington'da Türkiye'nin basin atesesi. 1975-80 arasinda BM'de Daimi Temsilci Yardimcisi. BM Kore madalyasi sahibi. 12 Mart'ın Basin Yayin Müdürü. Adnan Menderes'in propaganda gazetesi olan Vatan'in Genel Yayin Yönetmeni. Özal döneminde TRT Yönetim Kurulu üyeligi yapti. 33. dereceden (en üst düzey) Mason olan Kiliç, Bülent Ulusu'nun baskani oldugu Büyük Klüp'ün de üyesiydi. Türkiye Gazetesi köse yazari ve elbette MHP'li...
Sinif arkadasi Melih Gürsoy’un anlattigina göre , Altemur, Altemur olmadan önce ismi Demir'mis. Robert Kolej son sinifinda bu ismi begenmemis ve çok Türkçü bir isim almis. (M. Gürsoy, Izmir Mozaiginde Belirgin Taşlar)

Sınıf arkadaşlarından (Robert Kolej 1944 Mezunları) Bülent Ecevit, Ahmet İsvan ve Nezih Neyzi de tanınmış isimler. Rahşan Ecevit, bir süre Altemur Kılıç’ın çıkardığı dergide de çalışmış. Babası Kılıç Ali, Abdi İpek’çin mezarının dibinde gömülüymüş (İstanbul Sevi’nin bilgisidir) yani Zincirlikuyu D Adası; aynı adada Nazlı Ilıcak’ın ve Ömer Çavuşoğlu’nun babaları Menderes’in bakanlarından ve Yapı Kredi’de Kazım Taşkent’in yardımcısı Muammer

Çavuşoğlu da gömülü zaten. Altemur Kılıç, elbette 500. Yıl Vakfı Kurucularından da…

Mavera-Gökyüzü
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Altemur Kılıç’ın Kuzeni Ahmet İnsel

13.3.1955 doğumlu. 1982 yılında Paris 1 Pantheon Sarbonne Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde doktora yaptı. 1984 yılından beri aynı üniversitede öğretim üyeliği yapan İnsel, Galatasaray



Ahmet Insel

Üniversitesi'nde de dersler veriyor. Birikim Dergisi yazarlarından olan Ahmet İnsel, İletişim Yayınları Genel Yayın Yönetmeni. ESERLERİ: Türkiye Toplumunun Bunalımı, Birikim Yayınları, İktisat İdeolojisinin Eleştirisi, Birikim Yayınları, Düzen ve Kalkınma Kıskacında Türkiye, Ayrıntı Yayınları.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Altemur Kılıç: Türban Takmak Ayıp

İstiklal Mahkemeleri cellatlarından Kılıç Ali'nin oğlu sabataycı-ırkçı Altemur Kılıç bugün (24.06.2004) Haber-Turk televizyonunda kendisine sorulan suallere cevap verirken "Türban takmak ayıp" dedi. Ona göre resmi programlara davet edilmeyen Başbakan, bakan ve Meclis Başkanı'nın eşlerinin başında türban ve yerlere kadar sürünen elbiseleriyle gelmelerinin "ayıp" olduğunu, yadırgadığını ve bu duruma alışamayacağını zırvaladı.

Kadınlar kendi evlerinde ne yaparsa yapsın (lutfediyor!) deyip, amma tesettürlü bir biçimde -neredeyse- sokağa bile çıkmasına karşı olan, bunu laikliğe, Atatürkçülüğe, çağdaşlığa mugayir gören böyle bir adam müslüman sayılabilir mi? Olsa olsa sabatayistlerin İslam düşmanı gurubuna dahil edilebilir. İyi niyetli sabataycılar bu tip hemcinslerini, sadece şövenist ve cellatzade olmasından dolayı değil din düşmanlığı yaptığından ötürü de tel'in etmelidirler. Biz hep sabataycı=kötü demek değildir diyoruz ama böyleleri için bu kelime bile hafif kalır.

Faruk [TR-FORUM]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kapanizadeler, Altemur Kılıç ve Tevfik Rüştü Aras

Kapanizade Tahir Bey Demokrat Parti devlet bakanlarından Osman Kapani ve Profesör Munci Kapani’nin babasıdır. Rotaryan arkadaşım Müzdat Yemişçi’nin anne tarafından dedesi olan Tahir Bey, 1914 yıllarında İzmir’in iş muhitinde çok tanınmış bir kimseydi. Sart’ta geniş çiftliği ve İzmir’de geniş iş muhiti vardı. Atatürk’ün eşi Latife Hanım’ın kardeşi Ömer Bey’in de kayınpederi olan Tahir Bey…"
(Melih Gürsoy, Bizim İzmirimiz, s.237, 1993)

Kapani ya da Kapancı aynı anlamda; Sabetay Sevi’nin ilkelerini orijinal haliyle benimsemiş kol. En güçlü, en zengin de kol aynı zamanda. Şişli Terakki Kapancılara ait. Yemişçi Sülalesi de çok zengin ve büyük bir sülaledir; halen İzmir Göztepe’de Rifat Bey isimli bir apartmanları var. Osman Kapani, o zaman Demokrat İzmir’in de yazı işleri müdürü.

Haldun Taner'in "Ölürse Ten Ölür" isimli anı kitabından, Tevfik Rüştü Aras ile Latife Hanım'ın akraba olduklarını öğreniyoruz. Fatin Rüştü Zorlu'nun kayınpederi Tevfik Rüştü Aras Evliyazade Makbule Hanım'la yani Berin Menderes'in teyzesiyle evlenir.

Sabiha ile Mehmet Zekeriya (Sertel) evlenirken, Sabiha’nın tarafını temsilen Talat Paşa, Mehmet Zekeriya’nın tarafını temsilen de Dr. Tevfik Rüştü Aras, nikahta hazır ve nazır bulunuyorlar. Nikah, anılardan anlaşılacağı üzere İttihat ve Terakki’nin adeta bir resmi geçidi haline geliyor.
Masonların kendi sitelerinde açıkladıkları ünlü masonlar listesinde şöyle geçiyor : Dr. Tevfik Rüştü Aras : Dışişleri Bakanı (1925-1938)
www.mason.org’dan tarihçeye tıklanırsa, bütün üyelerinin Sabetaycı olduğu Selamet Locası içinde olduğu görülecektir. Aras için, İstanbul Sevi’nin "dikkat çektiği" partiler ve "bazı" kurucularını yazdığı yazısından alıntı yapalım "TürkIye KomünIst Firkasi 1920, Ankara
- Kurucu ve YönetIcILer: TevfIk Rüstü (Aras), Mahmut Esat (Bozkurt), Mahmut CeLaL (Bayar), Yunus NadI (AbaLiogLu), KiLic ALI, Hakki BehIc (Bayic), Ihsan (Eryavuz), RefIk (KoraLtan), Eyüp SabrI (AkgöL) ve Süreyya (YIgIt) " Refik Koraltan, Mehmet Ali Bayar'ın dayısıdır. Altemur Kılıç doğarken hekim Tevfik Rüştü Aras'tır ve ilk ismi olan Demir'i kendisine Latife Hanım verir.


Hiç yorum yok: