28 Nisan 2009 Salı

Vatan Gazetesinin Yayın Yönetmeni Tutuklandı

Devrimci Karargah'ın gözaltına alınan yöneticisi, Doğan Grubu'nun Vatan Gazetesini internet sitesi yöneticisi çıktı

Devrimci Karargah Örgütü’ne yapılan operasyonda gözaltına alınan 12 kişi çok kilit isimlerden oluşuyor. Örgütün yöneticileri, ideologları, operasyonel kanadı tamamen çökertilmiş durumda.

Gözaltına alınan isimlerden biri ortalığı inletecek cinsten.


O isim Doğan Grubu’na ait Vatan Gazetesi’nin internet sitesi www.gazetevatan.com 'un Yayın Yönetmeni Aylin Duruoğlu…
Aylin Duruoğlu’nun gözaltına alındığı bilgisinin ortaya çıkması üzerine Doğan Grubu’na adeta bomba düştüğü öğrenildi.

Hürriyet Gazetesi’nin Devrimci Karargah’a yönelik operasyondan sonra internet sitesi üzerinden sözkonusu baskını Mahir Çayan ve Deniz Gezmiş’e yönelik baskınlara benzetmesi ve iki baskın arasında ilişki kurarak, adeta teröristleri kutsaması da dikkat çekmişti.

Vatan Gazetesi son dönemde Doğan Grubu’nun Ergenekon’a en çok destek veren yayın organı konumundaydı,

Vatan Gazetesi’nin internet sitesi gazetevatan.com, grubun en hırçın yayın yapan internet sitesi ve tıklanma oranları da hayli yüksek. Gözaltına alınan Gazetevatan.com’un Yayın Yönetmeni Aylin Duruoğlu’nun, öldürülen örgüt lideri Orhan Yılmazkaya ile ile sık sık telefonla ve yüz yüze görüştüğü belirlendi. Duruoğlu ve Yılmazkaya ikilisinin Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde aynı sınıfta okudukları ve ilişkilerini dava arkadaşı olarak sürdürdükleri belirlendi.

Vatan Gazetesi özellikle son günlerde Türkan Saylan ve ÇYDD’ye yönelik operasyonda Ergenekon Davası’na adeta savaş açmıştı. Saylan’ın derneğinin de çeşitli örgüt üyelerine burs verdiği ortaya çıkmıştı.

Aylin Duruoğlu'nun geçmiş yıllarda da dhkp c militanları ile ilişkili olduğu belirlendi.




ERGENEKON'UN YENİ KOLUYDU


Devrimci Karargah'ın deşifre olan ve yıpranan PKK, DHKP-C gibi örgütlerin yerine Ergenekon tarafından devreye sokulmak üzere hazırlandığı Ergenekon İddianamesi'ne yansımıştı. Örgüt, DHKP-C'nin tabanı ve söylemi üzerine kurulu, ancak eğitimini PKK'dan alıyor. Yani çift taraflı bir işbirliği sözkonusu.


İŞTE GÖZALTINA ALINAN İSİMLER


Özgür Dinçer, Süleyman Gürkan Anıl, Fatih Aydın, Abdüsselam Sultan, Muhammet Çetin, Mehmet Yeşiltepe (örgüt teorisyeni) Ceren Sültaş, Aylin Duruoğlu, Sevim Öztürk, Ergin Öncü, Mustafa Aşula, Melek Seven

Hiç yorum yok: